Jak zduplikować grupę reklam w TikTok Ads Manager

Ostatnia aktualizacja: maj 2026

TikTok umożliwia duplikowanie grup reklam w celu ponownego wykorzystania istniejącej grupy reklam. Ustawienia zostaną zduplikowane i można je edytować.


Zanim zaczniesz

Przed zduplikowaniem grupy reklam:

  • nowo zduplikowane grupy reklam są domyślnie włączone;

  • możesz zduplikować tylko grupy reklam, które pomyślnie przeszły proces sprawdzania reklam.


Jak zduplikować grupę reklam w TikTok Ads Manager

Grupę reklam można zduplikować na dwa sposoby. Po pierwsze, można to zrobić na liście kampanii:

  1. Na karcie Grupa reklam najedź kursorem na grupę reklam do skopiowania i kliknij ikonę Duplikuj.

  2. Wybierz, czy zduplikować grupę reklam do nowej czy istniejącej kampanii w menu rozwijanym.

  3. Określ liczbę duplikatów, które chcesz utworzyć, i dostosuj nazwę każdego z nich. Można utworzyć maksymalnie 20 duplikatów na raz.

  4. Jeśli nie chcesz duplikować reklam z grupy reklam, zaznacz pole wyboru obok opcji Nie duplikuj reklam.

  5. Wybierz opcję Duplikuj. Na następnej stronie potwierdź kampanię, grupę reklam i ustawienia reklamy.

    • Uwaga: podczas duplikowania do nowej kampanii ustawienia celów kampanii i umiejscowienia reklamy zostaną zduplikowane do nowo utworzonej kampanii i nie można ich zmienić.

  6. Kliknij Prześlij.


Inna metoda polega na duplikacji grupy reklam w ramach tworzenia kampanii:

  1. W menu po lewej stronie przy grupie reklam do zduplikowania kliknij ikonę Duplikuj lub ikonę i wybierz Zduplikuj grupę reklam.

  2. Określ liczbę duplikatów, które chcesz utworzyć, i dostosuj nazwę każdego z nich. Można utworzyć maksymalnie 20 duplikatów na raz.

  3. Jeśli nie chcesz duplikować reklam z grupy reklam, zaznacz pole wyboru obok opcji Nie duplikuj reklam.

  4. Wybierz opcję Duplikuj. Na następnej stronie potwierdź kampanię, grupę reklam i ustawienia reklamy.

    • Uwaga: podczas duplikowania do nowej kampanii ustawienia celów kampanii i umiejscowienia reklamy zostaną zduplikowane do nowo utworzonej kampanii i nie można ich zmienić.

  5. Kliknij Prześlij.


Można powielić jedną grupę reklam jednocześnie i wykonać maksymalnie 20 kopii grupy reklam. Maksymalna liczba wersji roboczych grupy reklam w kampanii wynosi 20. Maksymalna liczba opublikowanych grup reklam w kampanii wynosi 999.


Jak zduplikować ręcznie utworzone grupy reklam do kampanii Smart+ w TikTok Ads Manager

  1. Z listy Grupa reklam wybierz grupy reklam, które chcesz zduplikować. Możesz wybrać do 30 grup reklam, które zostaną skopiowane do kampanii Smart+ (mniej, jeśli kampania, do której chcesz duplikować, zawiera już kilka grup reklam).

    • Uwaga: podczas duplikowania do kampanii Smart+ jednocześnie można duplikować tylko grupy reklam Smart+ lub ręcznie utworzone grupy reklam. Proces duplikacji należy wykonać ponownie, jeśli chcesz zduplikować oba rodzaje reklam. Podczas duplikowania do kampanii tworzonej ręcznie skopiowane zostaną tylko grupy reklam utworzone ręcznie.

  2. Wybierz Duplikuj na pasku bocznym po lewej stronie.

  3. Na następnej stronie możesz wybrać Istniejąca kampania lub Nowa kampania. Nowa kampania spowoduje utworzenie nowej kampanii Smart+.

    • Uwaga: na liście rozwijanej pojawią się tylko kampanie z tymi samymi ustawieniami kampanii (np. cel, katalogowe lub niekatalogowe). Można duplikować tylko grupy reklam o tych samych celach i ustawieniach.

  4. Kliknij Duplikuj, aby potwierdzić.

  5. Jeśli z listy rozwijanej wybierzesz kampanię Smart+, zostanie wyświetlone powiadomienie z potwierdzeniem, że przenosisz grupy reklam do kampanii Smart+.

    • Uwaga: w wyskakującym okienku podsumowującym wyświetlone zostaną ustawienia, które zostały zmienione na poziomie grupy reklam (o ile takie istnieją) zgodnie z kampanią docelową.

    • Oddzielną, indywidualną tabelę podsumowującą można również znaleźć na górze strony tworzenia każdej zduplikowanej grupy reklam. Aby ją wyświetlić, kliknij Wyświetl szczegóły. Jeśli wyjdziesz z procesu tworzenia przed publikacją, zduplikowane grupy reklam i reklamy zostaną automatycznie zapisane jako wersje robocze. W takim przypadku podsumowanie zmian i poszczególne tabele podsumowań nie zostaną zachowane.